Het leren lezen van akkoorden kan je door middel van diagrammen. Hierbij krijg je een plaatje te zijn waarbij de lijnen de snaren voorstellen en zie je hier bolletje op van waar je je vingers moet neerzetten. In het begin is dit even wennen maar je kunt wel snel beginnen met akkoorden spelen, en je hebt voor sommige nummers slechts enkele akkoorden nodig. Op deze manier kun je dus al binnen enkele uren of dagen een volledig nummer spelen, mits het nummer simpel is. Als je hier ook nog bij kunt zingen klinkt het al helemaal professioneel al zal het ook tijd nodig hebben om tegelijk te zingen en te spelen.

emineur akkoorden

Het diagram en de vingers

Cijfer 1 is de wijsvinger, cijfer 2 is de middelvinger, cijfer 3 is de ringvinger en cijfer 4 is de pink. In makkelijke akkoorden heb je vaak maar 2 vingers nodig om het te spelen. Het is belangrijk om in een positie te gaan zitten die voor jezelf ook comfortabel is.

Het eerste akkoord

Zorg eerst dat je gitaar goed is afgestemd. Vervolgens moet je eerst weten wat een akkoord is. Vaak zijn akkoorden 3 of meer tonen die tegelijk gespeeld worden. Je hebt maximaal 6 tonen omdat er ook 6 snaren zijn. Dit kan bijv. niet bij andere instrumenten omdat je maar 1 toon tegelijk kunt maken. Je kunt een gitaar op vele manieren vasthouden maar belangrijk is of je de gitaar op je linker of recht been hebt rusten. Probeer allebei en kijk wat je zelf het fijnste vindt. De meer klassieke gitaren hebben de gitaar vaak op hun linker been. Zorg dat je goed ontspannen bent en dat je op een natuurlijke manier zit zodat je de e mineur kunt spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>